Japan 封面_edited.jpg
P1091309.jpg
 

TWO-DAY DETAILED AGENDA

DAY ONE

MORNING SESSION // 11 OCTOBER 2022

09:00-09:10 (10 mins)

Chair's Welcome & Opening Remarks

09:10-09:30 (20 mins)

[Keynote] Latest Policy-making in Japan: Strategies and Outlook on Green Hydrogen

  • Policy and market frameworks to support green hydrogen growth

  • Hydrogen roadmap - new targets to achieve

  • The main challenges for Japan's Energy Transition

09:30-09:50 (20 mins)

[Keynote] Japan's Action to Promote Hydrogen Energy

  • Development of Technologies for realizing  a hydrogen society

  • Unlock the Green Innovation Fund to support green hydrogen

  • Future strategy to promote hydrogen and fuel cell technologies

09:50-10:40 (50 mins)

[Panel] International Cooperation: The Key to Facilitate Integrated Hydrogen Economy

  • International project experience, Success stories, and lessons sharing

  • Greater multilateral cooperation to realize the benefits of global hydrogen deployment

  • Seeking engaged international partners to undertake demonstration projects that deliver tangible results

moderator :

 

Senior Representative

Allen & Overy

Panelist :

Peter De Neef

Head of Origination, BD and Customer Engagement

bp

Carlos Trench

Head of Hydrogen, Australia & New Zealand

ENGIE

Morning coffee & networking break

11:10-11:50 (40 mins)

[Knowledge Centre] Hydrogen Inspires Ideas

  • 11:10 - 11:30 (20mins) Challenges and Opportunities: CCUS Development – The Key to Low-Emissions hydrogen

Makoto Shimouch

Deputy Director, Global Coordination/Project Team, CCS group

Japan Oil, Gas and Metals National Corporation (JOGMEC)

  • 11:30 - 11:50 (20mins) Hydrogen and Ammonia - A partnership for Zero-carbon Transition

AFTERNOON SESSION // 11 OCTOBER 2022

14:00-14:20 (20 mins)

[Keynote] De-risking hydrogen projects to improve bankability

Shinichi (Wilt) Masumoto

Managing Director, Energy & Power

Marsh

Benjamin Chang

Senior Vice President, Power & Hydrogen Leader, Asia

Marsh

14:20-15:10 (50 mins)

[Panel] Hydrogen Application – Views from Power, Heavy Industry and Transportation

  • Integrated power to gas demonstration: hydrogen for power generation

  • Clean hydrogen as a strategic factor for future heavy industry production

  • The potential of hydrogen transport - fuelling the future

moderator :

Hidetaka Endo

Senior Manager, Environment & Energy Business Division

Mitsubishi HC Capital

Panelist :

Serge Radojevic

Head of Renewables

Idemitsu Australia Pty Ltd

15:10-15:30 (20 mins)

[Keynote] Advanced Technology Related to Hydrogen Compression Solutions

 

Senior Representative

Hexagon’s Asset Lifecycle Intelligence Division

Afternoon coffee & networking break

16:00-16:20 (20 mins)

[Keynote] Various forms of government support

 

Senior Representative

Linklaters

16:20-17:10 (50 mins)

[Panel] Challenges & Opportunities: Latest Technologies for Hydrogen Production & Storage

  • Latest hydrogen technologies advancements: what has been done and what’s next?

  • What's the best options on hydrogen storage and carrier

  • What's needed to accelerate the deployment of hydrogen technologies

Mark McKechnie

Director of Hydrogen Sales - Asia

Chart Industries

17:10-18:00 (50 mins)

[Panel] Green Hydrogen Production: Optimizing Renewable Energy & Advanced Water Electrolysis

  • Leading renewable energy developments towards green hydrogen

  • Cost challenges of producing green hydrogen with high renewable energy prices and expensive electrolyzers

  • Promoting rapid scale-up and aggressive electrolyzers deployment

Maria Yee

Senior Research Analyst

Wood Mackenzie

DAY TWO 

MORNING SESSION // 12 OCTOBER 2022

09:00-09:10 (10 mins)

Chair's Welcome & Opening Remarks

09:10-09:40 (30 mins)

[Keynote] Latest trends and Research on Clean Hydrogen – Challenges and opportunities

Ko SAKATA

Senior Research Fellow

The Institute of Applied Energy

09:40-10:30 (50 mins)

[Panel] Australia-Japan: Exploring a Large-scale Green Hydrogen Supply Chain

  • A long-term trade and strategic partnership to hydrogen future

  • Demonstration of commercial hydrogen projects

  • The challenges and prospects right along the value chain from production to end-use sectors

moderator :

Kristian Bradshaw

Partner

White & Case LLP

Panelist :

GEORGE J. GILBOY

Vice President, Chief Representative Japan

Woodside Energy

Ko Watanabe

Head of Hydrogen Business Development

Sumitomo Corporation

Bronwyn See

Senior Manager, Business Development

AGL Energy

Morning coffee & networking break

11:00-11:40 (40 mins)

[Technical Box] High-tech Application

  • 11:00-11:20 (20mins) How to Analyse and Mitigate Hydrogen Leakage Safety Risks Based on Examples

Oliver Bornholdt

Global Business Development Manager Industries

Dräger Safety

  • 11:20-11:40 (20mins) Storage: Current status of hydrogen storage technologies

11:40-12:30 (50 mins)

[Panel] Opening Up New Opportunities for Hydrogen Import & Export

  • Promote new opportunities and cooperations for the hydrogen supply chain

  • Seeking potential international partners for integrated hydrogen demonstrations projects

  • When importing H2 for HD and LD FCEV transportation applications,  how does the TCO compare for importing ammonia vs. liquid H2?

moderator :

 

Senior Representative

Nishimura & Asahi

Panelist :

James Laybourn

Regional Head of Sales, APAC

Energy Systems, DNV

AFTERNOON SESSION // 12 OCTOBER 2022

14:30-14:50 (20 mins)

[Keynote] Toyota's sights and actions to create a hydrogen-fueled society

  • Toyota Woven City Project, a prototype city of the future

  • Toyota Mirai: the forefront of environmental sustainability

14:50-15:40 (50 mins)

[Panel] Application of Renewable Hydrogen in Mobility - Fuel Cells & H2 Engines

  • Benefits and use cases for hydrogen combustion engines

  • Perspectives from automotive suppliers - Can hydrogen play a bigger role for clean transportation?

moderator :

Nozomu Kokubo

Senior Manager of Process Unit

Deloitte Japan

Panelist :

Paul LaValla

VP, Japan Asia Pacific, Business Development

KEYOU GmbH

Takashi Moriya

Executive Chief Engineer

Honda Motor Co., Ltd.

Shinichi Hirano

Chief Technology Officer

Hyzon Motors

Aqil Jamal

Chief Technologist for Carbon Management

Saudi Aramco

Afternoon coffee & networking break

16:10-16:40 (30 mins)

[Keynote] Hydrogen Case Studies - TBC

 

Senior Representative

Allen & Overy

16:40-17:30 (50 mins)

[Panel] Stimulating Investments to Make Clean Hydrogen Energy Transition Succeed

  • Mobilizing the Available Financing Instruments for Hydrogen Investment

  • Developing opportunities for the financial industry to invest in global hydrogen projects

moderator :

Jon Ornolfsson

Partner

Morrison & Foerster LLP

Panelist :

KOICHIRO OSHIMA

Managing Executive Officer

MUFG

Tadahiro KANEKO

General Manager, Sustainable Business Promotion Dept.

SMBC