top of page

STRATEGIC SUMMIT AT CGHJ2024

2024 STRATEGIC SUMMIT AGENDA

Day2

Simultaneous translation will be available throughout the conference

Day 2 Morning – Strategic Summit

08:00 - 09:00 (60 mins)

Registration & Coffee

09:00 - 09:10 (10 mins)

Conference Chair's Welcome Remarks

09:10 - 09:30 (20 mins)

[Keynote] 2024 Japan Hydrogen Market - The Latest State and Future Development Trends
  • This presentation will provide us with a comprehensive understanding of Japan's current position in the hydrogen industry, along with key trends that are shaping its growth and evolution. The session may cover aspects such as market dynamics, emerging technologies, government initiatives, and potential opportunities for stakeholders in the hydrogen sector in Japan.

Ko SAKATA
Senior Researcher Fellow
The Institute of Applied Energy
Former President
Hydrogen Energy Systems Society of Japan (HESS)

09:30 - 09:50 (20 mins)

[Keynote] Hydrogen Power Generation Towards a Zero-Carbon World

09:50 - 10:40 (50 mins)

[Panel] Fuels of Future - Expanding the Use of Hydrogen and Ammonia in Heavy Industries
  • The current trends and drivers of hydrogen application in industrial processes

  • For industrial decarbanization, how do hydrogen help achieve the sustainability goals and reducing carbon emissions?

  • For those hard-to-abate sectors, such as heat, steel and chemical, is hydrogen the reliable solution?

  • What's needed to boost hydrogen demand in heavy industry sectors?

Miho Aihara
Senior Manager, Hydrogen Business Unit for Asia
Sumitomo Corporation

10:40 - 11:00 (20 mins)

[Keynote] Hydrogen Based Steelmaking - Making Net-Zero Steel Possible
  • Reserved for Sponsor

Morning Coffee & Networking Break 

11:30 - 12:30

(60 mins)

[Session] Advancing Decarbonization: Harnessing Hydrogen for Transformation in the Transport Sector
  • In this session, we will focus on exploring and promoting the use of hydrogen as a key element in efforts to reduce carbon emissions in the transportation industry. The discussion likely involves strategies, technologies, and innovations related to integrating hydrogen into various modes of transport to achieve a more sustainable and environmentally friendly future.

  • 11:30 - 11:50 [Keynote] Hydrogen and Fuel Cell Drive Forward Future Commercial and Heavy Duty Vehicles

  • 11:50 - 12:10 [Keynote] Hydrogen-Powered Railways Transforming Sustainable Transportation

  • 12:10 - 12:30 [Keynote] Pioneering Sustainable Aviation with Innovative Hydrogen Technology

Luncheon

Day 2 Afternoon – Strategic Summit

14:00 - 15:00 (60 mins)

[Keynote Speeches] Infrastructure Development: Building the Backbone of a Hydrogen Society
  • Throughout this session, we will delve into critical areas within hydrogen infrastructure, emphasizing the necessity for early-stage research and development to achieve cost reduction and heightened reliability.

  • 14:00 - 14:20 [Keynote] Hydrogen Fueling Station in Japan: The Present State and Future Outlook

  • 14:20 - 14:40 [Keynote] Implementation and Reliable Operation of Large-Scale Hydrogen Infrastructure: What are the Key Challenges and Solutions?

  • 14:40 - 15:00 [Keynote] Hydrogen Distribution Infrastructure: On-site Production and Delivery for Application

15:00 - 15:20 (20 mins)

[Keynote] Exploring Hydrogen Ecosystem Deployment: Insights from EPC Perspectives
  • Reserved for Sponsor

Afternoon Coffee & Networking Break

15:50 - 16:10 

(20mins)

[Keynote] Pilot Project Highlights - Cases Studies & Lessons Sharing
  • Reserved for Sponsor

16:10 - 17:00

(50 mins)

[Panel] Hydrogen Carriers Enhancing Storage and Transport Efficiency
  • Hydrogen Carriers, like Ammonia, Liquid Hydrogen and LOHCs, how do they enable hydrogen storage and transport?

  • Ammonia as an attractive solution, what are the benefits of using it vs other carriers?

  • Based on current research and development trends, how likely are cost reductions for these hydrogen carrier technologies in the near future?

bottom of page